Veličina fonta:

A

A

A

LIDER i eSOLAR d.o.o. osiguravaju finansijsku i stručnu podršku za izgradnju solarnih elektrana u domaćinstvima

Podijeli na društvenim mrežama:

Investiranje u solarnu energiju je ulaganje u budućnost. Instalacija solarnih modula (panela) na krov vlastite kuće ili druge objekte isplativa je investicija, s izrazito pozitivnim financijskim efektom. Uz to, ovaj oblik energije je i ekološki prihvatljiv, pa osim uštede kućnog budžeta, predstavlja i značajan doprinos u zaštiti okoliša od štetnih emisija CO2.

Mikrokreditna fondacija LIDER u suradnji sa svojim partnerima već godinama podržava projekte energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. Tako su mnoga domaćinstva uz LIDER-ovu finansijsku podršku unaprijedili energetsku efikasnost svojih domova i na taj način ostvarili značajne uštede energije u vrijeme kad su energenti sve skuplji.

Kako bi osigurali stručnu pomoć u izgradnju mini solarnih elektrana MKF LIDER je potpisao ugovor s uglednom bosanskohercegovačkom projektantskom kompanijom eSOLAR d.o.o iz Sarajeva koja se bavi projektovanjem, izgradnjom, mjerenjem i održavanjem fotonaponskih solarnih elektrana.

eSOLAR nudi mogućnost izgradnje različitih Off-Grid, Hibridnih i On-Grid sistema elektrana za sve klijente, te nudi stručne usluge pravnog zastupanja, direktnog osiguranja elektrana, održavanja i servisiranja, kao i distribucije svih solarnih komponenti.

Tako će od sada Liderovi klijenti moći na jednom mjestu osigurati finansijsku podršku i stručnu pomoć u izgradnji mini solarnih elektrana za proizvodnju vlastite besplatne energije za domaćinstvo uz prihvatljivu investiciju koja se kreće od cca 5.500 KM.

MKF LIDER