Veličina fonta:

A

A

A

Pitanja i odgovori


Platforma Pravi lider je virtuelni prostor u vlasništvu MKF LIDER Sarajevo koji omogućava registrovanim članovima Platforme da u za to predviđene oglasne prostore u svoje ime i za svoj račun nude proizvode, usluge i mogućnost saradnje, a neregistrovanim posjetiocima i registrovanim članovima Platforme da ih pogledaju i uvezuju se sa ponuđačem. Također, Platforma nudi i mogućnosti pristupa Poslovnom imeniku registrovanih članova Platforme. Pored mogućnosti objava ponuda i saradnje, ova Platforma nudi pregled informativnih i edukativnih sadržaja. Platforma Pravi lider nije prodavač niti zastupnik firmi koje nude svoje proizvode, usluge ili saradnju na platformi već omogućava poduzetnicima i poljoprivrednicima da promoviraju svoje proizvode i usluge, uvezuju se sa drugim učesnicima na tržištu, te se informišu i educiraju putem raznih opcija članstva na platformi. Registracija je veoma jednostavna. Prijavljujete se na PRIJAVA u desnom gornjem uglu, unesete svoje podatke, profilnu i glavnu fotografiju. Ukoliko nemate logotip, ostaje slika Pravi lider platforme. Nakon odobrenja od strane administratora vaši podaci će biti vidljivi u Poslovnom imeniku, a vi možete dodati vašu ponudu za uslugu ili proizvod, te popuniti formu za saradnju koju će nakon odobrenja unijeti administrator. Klijenti MKF Lider mogu objaviti 5 ponuda dok ostali korisnici platforme mogu objaviti 1 ponudu. Za odobrenje više objava ili ukoliko imate pitanja obratite se na info@pravilider.ba. Molimo vas da pročitate Uslove korištenja prilikom registracije kako biste vidjeli koje djelatnosti su dozvoljene na platformi. Ukoliko imate problem sa unosom podataka ili projavom, pošaljite upit na info@pravilider.ba i administratori platfome će vam pomoći za unos ili će prijavu obaviti za vas uz vašu prethodnu pismenu saglasnost.

Platforma Pravi lider je prostor za promociju, uvezivanje, edukaciju i informisanje za poduzetnike koji žele pokrenuti ili unaprijediti svoj biznis ili poljoprivredu. Na platformi možete ponuditi svoje proizvode/usluge, uvezati se sa tržištem ili ponuditi neki vid saradnje ostalim poslovnim subjektima/firmama. Pored navedenog, MKF Lider će u određenim intervalima slati obavijesti za nefinancijske i ostale usluge poput besplatnih edukacija, te posebnih opcija za kreditiranje biznisima koji su članovi ove platforme.

Kao registrovani korisnik platforme možete objaviti samo jednu ponudu (usluga, proizvod ili saradnja), dok korisnici koji su istovremeno i klijenti MKF LIDER mogu objaviti 5 ponuda iz okvira svog biznisa na platformi. Ukoliko želite objaviti više ponuda, pošaljite upit na info@pravilider.ba. nakon registracije i odobrenja od strane administratora, na vašem profilu vidjet ćete opciju Ponude/Dodaj ponudu. Klikom na tu opciju možete postaviti fotografiju i opis, te cijenu za ponudu. Molimo vas da koristite isključivo autentične/vaše fotografije za ponudu. Ukoliko proizvod ili usluga ima više varijanti u smislu težine, boje, vrste materijala, Korisnik u opis navodi i druge varijante tog proizvoda npr. predstavljeni proizvod je 1l pakovanje soka od višnje (navodi se cijena tog proizvoda), a u daljem opisu navodimo da u ponudi imamo i pakovanje od ½ litre ili sokove od jabuke, breskve itd. i njihove cijene. Poželjno je u opis staviti opcije pakovanja, te dostave.

Samo članovi VIP biznis kluba Pravi lider MKF LIDER mogu pristupiti snimljenim materijalima sa online edukacija održanim u sklopu projekta Pravi lider. Ukoliko želite imati pristup online edukacijama, pošaljite upit na info@pravilider.ba.

Samom registracijom na platformi vaši podaci će biti pohranjeni u Poslovni imenik i dostupni za pregled svim korisnicima platforme. Vaše ime i prezime je nosilac profila i ponuda jer ukoliko dođe do promjene u nazivu biznisa ne morate ponovo unositi biznis, podaci se jednostavno ažuriraju. Drugi razlog je i vjerodostojnost unosa ponuda kao i promocija poduzetnika. Molimo vas da pri registraciji koristite ime i prezime osobe koja je odgovorna za biznis ili vlasnika biznisa.

U ponudama možete objaviti prezentacije (tekst i slika) vaših proizvoda, usluga i prilika/mogućnosti za ostvarivanje saradnje sa drugim učesnicima na tržištu. Sve objave podliježu odobravanju od strane Administratora platforme. Molimo vas da prilikom registracije pročitate Uslove korištenja u kojima su jasno navedene djelatnosti, te samim tim i proizvodi/usluge koje su dozvoljene za objavu. Za sve informacije se možete obratiti administratorima na info@pravilider.ba.