oleavita kapi

Biljna apoteka “Agrimonia” Lukavac – Oleavita kapi 100ml

41.00 BAM

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
061876056

Podijelite ovu ponudu na svom FB profilu

Opis Ponude

Sastav Oleavita kapi:

  • Ekstrakt lista masline
  • Snaga lista masline

Prevencija Covid-a i efikasna terapija u liječenju.

Ekstrakt lista masline, prirodni, djelotvorni proizvod, u narodu je prisutan hiljadama godina.

List masline izvrstan je izvor polifenolnih spojeva, velike skupine biološki aktivnih spojeva u koju se ubraja i oleuropein – najaktivniji ljekoviti spoj iz lista masline odgovoran za gorčinu ploda i uz koji se uglavnom i veže terapeutsko djelovanje. Za spojeve prisutne u listu masline općenito se smatra da jačaju imunološki sistem.

Mnogobrojni naučni radovi oleuropeinu pripisuju različita biološka djelovanja:

  • antioksidacijsko,
  • antimikrobno,
  • protuupalno,
  • antivirusno,
  • itotoksično

S obzirom da je lišće masline hiljadama godina bilo korišteno kao prirodni lijek, pojedini naučnici smatraju da se hemijska struktura oleuropeina najvjerojatnije “prilagođavala” mutacijama mikroorganizama, što nije slučaj kod sintetskih antibiotika. Iako mehanizam djelovanja nije potpuno objašnjen, smatra se da utječe na proces sinteze specifičnih aminokiselina nužnih za životni ciklus virusa i mikroba. U novije vrijeme mikroorganizmi mutiraju (mijenjaju se), sve su agresivniji, a ujedno otporniji na sintetske antibiotike.
Znanstvenici navode čak 126 patoloških mikroorganizama koji ne mogu odoljeti djelovanju spojeva prisutnih u ekstraktu lista masline, od kojih su mnogi već postali otporni na djelovanje antibiotika.

Bioraspoloživost oleuropeina (stepen apsorpcije u tankom crijevu) je vrlo visoka i iznosi oko 50%. Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) je u dokumentu objavljenom 2011. godine (EFSA Journal 2011;9(4):2033) potvrdila utjecaj oleuropeina i ekstrakta lista masline na sprječavanje procesa oksidacija LDL-a (lipoproteina male gustoće, tzv. lošeg kolesterola) koji se povezuje s nastajanjem plakova na stjenkama krvnih žila. Također, danas je list masline jedan od rijetkih biljnih lijekova koji je klinički ispitan u liječenju hipertenzije.

Osim toga oleuropein posjeduje jako antimikrobno djelovanje, posebno protiv virusa i bakterija koje napadaju probavni i dišni i sistem ali i uravnotežuje imunološki odgovor. Primjerice, potiče fagocitozu, proces obrane od mikroorganizama, ali sprječava pretjerano “divljanje” imunološkog sistema koje šteti samoj infekciji. Na taj način imunološki sistem postaje jači. Ekstrakt lista masline ima i povoljno djelovanje u zarastanju rana, što govori u prilog da pomaže obnovu tkiva nakon samih infekcija.

Najvažniji blagotvorni učinci ekstrakta lista masline su:

  • Jačanje imunološkog sistema
  • Zaštita od kardiovaskularnih bolesti
  • Antioksidacijska svojstva

Kreirali smo posebnu ponudu za firme članice platforme Pravi Lider.

Ponuda se odnosi na jedinstveni popust od 25% na sve proizvode u ponudi.