EM Agro 5L

29.30 BAM

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
0038761221470

Podijelite ovu ponudu na svom FB profilu

Opis Ponude

EM AGRO je tekuće oragnsko gnjojivo za upotrebu u poljoprivredi koje sadrži kulturu originalnih efektivnih mikro organizama EM-1. Zlatnosmeđe je boje blago kiselog mirisa i okusa. Svi mikroorganizmi su prirodni i nisu GMO.
Proizvod je siguran za ljude, životinje i biljke te ga ne treba posebno označavati. Pripravak korisnih mikroorganizama sa probiotičkim i regenerativnim svojstvima koje je razvio profesor Teuro Higa iz Japana

NAMJENA:
– Popravlja strukturu tla
– Ubrzava raspadanje ostataka u zemljištu nakon usjeva
– Brže i jače nicanje biljaka
– Primjena na zemljištu i vegetaciji
– Potiče rast i razvoj biljaka
– Poboljšanje zdravlja biljaka
– Poboljšanje kvalitete i prinosa

PRIMJENA I DOZIRANJE:

1. Prskanje zemljišta: Preporučena koncentracija 10% ili 40% do 60 L razrijediti sa 400 L vode po hektaru. Temperatura zemljišta iznad 5-8° C, zemljište nakon prskanja preorati ili zatanjurati (pomješati sa zemljom).
2. Tretman sjemena: sjeme natopiti u 5% koncentratu kroz period od 3-5 minuta.
3. Folijarno prskanje: 10% koncentrat (40-60 L mješati sa 400 L – 600 L vode) po ha prskati tijekom vegetacije 1 puta sedmično. Prskanje je potrebno provoditi u intervalima od 2-3 minute 2-3 sedmice tokom vegetacije. Ako se koriste hemikalije za zaštitu biljaka, napraviti razmak od minimum 15 dana. Preparat EM AGRO se može kombinirati kao sprej za folijarnu primjenu.
4. Za zalijevanje koristiti 1% otopinu svakih 7 dana (1L razdrjeđena sa 100 L vode za površinu 25-50 m2). Pripremljenu otopinu sipati u prskalicu i dobro izmješati.
Sredstvo je prirodno i nema karencu

SASTAV:
– Fotosintetske bakterije, bakterije mliječne kiseline, gljivice, kvasci, melasa šećerne trske i voda, azobakterije
– Proizvod ne sadrži genetski modificirane mikroorganizme (GMO). Proizvod ne sadrži konzervanse i stabilizatore (sol), pH proizvoda: 3,5

Sredstvo je prirodno, ne sadrži GMO i nema karencu!