Fizioterapija – masaža – kiropraktika/ Reha Centar Tuzla

0 BAM

Ovaj proizvod možete naručiti i pozivom na broj:
+38761151325

Podijelite ovu ponudu na svom FB profilu

Opis Ponude

 

Chiropraktik/Atlas terapeut/manuelni terapeut po metodi Njemackog instituta za kiropraktiku DIC.

Praksu vodi Fahrudin Topić rodjen 1967 god. u Tuzli sa više od 30 godina iskustva u oblasti fizioterapije,chiropraktike i masaže posjeduje NJEMAČKU I EX YU DIPLOMU
1987 – 1994 UKC Tuzla – Neurologija.fizijatrija i tokom rata rehabilitacija povrijedjenih i ranjenih
1995 – 1997 Njemačka – usavršavanje iz oblasti manuele therapie,chiropraktik i masaže.
Od 1997 jedan medju prvima u BiH otvaram privatnu praksu sve do danas.Pored gore navedenog uporedo sam kao fizioterapeut radio u raznim sportskim kolektivima od kojih izdvajam KK SLOBODA DITA,FK BOSNA KALESIJA,FK SLOGA TOJŠIĆI svi članovi saveznog ranga takmičenja.

Dobitnik sam priznanja i zahvalnice AUSTRIJSKOG KONTIGENTA EUFORA za vrlo uspješnu saradnju

VRSTE USLUGA:

FIZIOTERAPIJA

Manuelna terapija u koje izmedju ostalih spadaju i masaža i tuina terapija su zasigurno po mom mišljenju vodeće terapijske procedure danas,ali bez elektro terapijskih procedura u koje spadaju TENS.DIADINAMSKE,IG i dr. Elektro procedure kao i fizioterapijski ULTRAZVUK zasigurno nije moguće postići maksimalni terapijski učinak.

KIROPRAKTIKA

Najtraženiji oblik pomoći u poslednje vrijeme.. Naše tijelo je vrlo kompleksno i kao takvo sklono je promjenama kako na zglobno koštanim tako i na mekim strukturama i vrlo često dolazi do dislokacije odnosno pomijeranja.Najmanje zglobno pomijeranje može dovesti do ozbiljnih smetnji i poremećaja kičmenog stuba ali i kod ostalih zglobnih i vanzglobnih struktura.Manipulativna terapija kako sama riječ kaže upravo ima zadatak da promjenom odnosa u zglobnim i van zglobnim strukturama ispravi i tako vrlo brzo i efikasno nekad i trajno otkloni bol.

MASAŽA

Masaža je lijek za dušu i tijelo. Čovjek danas jako ubrzano živi i zbog toga je jako sklon stresu jednom od velikih neprijatelja današnjice.Koliko puta ste se uhvatili u razmišljanju da vam sve smeta i da vam sve ide na živce,koliko ste se puta uhvatili da sami sebe trljate po vratu i ramenima tražeći tako spas.Tijelo nam samo govori šta mu je potrebno.

REFLEKSNA MASAŽA STOPALA

Refleksna masaža stopala. Refleksna masaža stopala može djelovati dvojako kao učinkovita dijagnoza bolesti te kao dopunska metoda izlječenja tih bolesti. Stopala su složen dio ljudskog tijela koji posjeduje složeni koštani sklop, ali i završetke svih živčanih vlakana u našem tijelu. 

SPORTSKE I DRUGE POVREDE

Iz godine u godinu, iz dana u dan, pred sportiste se postavljaju sve veći zahtjevi te je izloženost povredama sve veća. Granice ljudskih mogućnosti se svakodnevno pomjeraju.

TUINATERAPIJA

Tradicionalna Kineska medicina koja se dobije kombinacijom masaže i presure.Vrlo efikasna terapijska procedura za skoro pa trenutno otklanjanje bolnih i spastičnih stanja mekotkivnih struktura kao i zglobnih disfunkcija.Sastoji se od preko 40 različitih pokreta masaže i akupresure.izvstan je metod unapredjenja zdravlja ali isto tako i preventivnog djelovanja tako što balansira energetske tokove organizm

Za više informacija posjetite našu web stranicu: www.reha.ba ili se javite na naš kontakt telefon 061 151 325

Bulevar 15 Maja bb | T.C. Sjenjak prizemlje

Tuzla