Veličina fonta:

A

A

A

Javni poziv za finansiranje tradicionalnih i starih zanata u KS

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo danas je objavilo Javni poziv za dostavljanja prijave za finansiranje/sufinansiranje projekata u cilju očuvanja tradicionalnih i starih zanata u Kantonu Sarajevo za 2023. godinu

Predmet Javnog poziva je dodjela poticajnih sredstava za finansiranje/sufinansiranje projekata u cilju očuvanja tradicionalnih i starih zanata u Kantonu Sarajevo za 2023. godinu.

Projekti koji su predmet finansiranja/sufinansiranja u Programu su:

Projekti nabavke mašina, uređaja i alata, u funkciji obavljanja osnovne djelatnosti;

Projekti unutrašnjeg uređenja poslovnog prostora za obavljanje osnovne djelatnosti;

Projekti nabavke repromaterijala za obavljanje osnovne djelatnosti i

Projekti nabavke u oblasti prevoza putnika zaprežnim vozilima, što uključuje nabavku zaprežnog vozila kod kojeg se za vuču koristi konj/konji i/ili radova za njegovu rekonstukciju i/ili nabavku konja za vuču zaprežnog vozila i/ili nabavku opreme za ovo zaprežno vozilo i/ili opreme za konja za vuču zaprežnog vozila.

Pravo na dodjelu poticajnih sredstava za finansiranje/sufinansiranje projekata po ovom javnom pozivu može ostvariti fizičko lice koje samostalno obavlja registrovanu poslovnu djelatnost kao osnovnu djelatnost.

Rok za dostavljanje prijava je 30 (trideset) dana od dana objave Obavjeđtenja o Javnom pozivu u ”Službenim novinama Kantona Sarajevo”, odnosno od 28.09.2023. godine.

Kompletan tekst Javnog poziva, kao i prijavni obrazac možete preuzeti na linku ispod ⬇⬇⬇

https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-dostavljanja-prijave-za-finansiranjesufinansiranje-projekata-u?

Izvor: Obrtnička komora Kantona Sarajevo

Podijeli na društvenim mrežama: