Veličina fonta:

A

A

A

Najbolji besplatni online alati za uspješnije poslovanje

Mali biznisi često nemaju sredstava da plaćaju za usluge profesionalnog dizajnera ili drugih stručnjaka kako bi njihov biznis izgledao privlačnije kupcima ili korisnicama. Srećom, postoje besplatni online alati koji će vam u velikoj mjeri pomoći da kreirate i plasirate promotivne i druge sadržaje vezane za vaš brend, proizvode ili usluge.

Važno je naglasiti da ne trebate propustiti ni aktivno korištenje društvenih mreža, pogotovo kada je riječ o shop opcijama na njima i obavezno se prijaviti na sve značajnije platforme koje uključuju posredovanje u prodaji/web shopove. Ukoliko se odlučite za Pravi lider platformu, pored besplatne objave proizvoda možete objaviti i ponudu za saradnju, te postati dijelom velike zajednice malih biznisa širom zemlje.  

Izdvojili smo najznačajnije besplatne online alate koji nisu komplikovani za korištenje, a mogu donijeti veliki benefit vašem poslovanju.

1. MailChimp – sistem za slanje e-informatora

MailChimp je alat koji omogućava kreiranje email kampanja i slanje newslettera/elektronskog letka, postavljanje formi za prijavu na newsletter listu, slanje emailova. MailChimp račun možete koristiti besplatno sve dok vaša lista kontakata ne prijeđe 2.000 pretplatnika. Imate unaprijed kreirane forme i podloške koje je jednostavno adaptirati vašim potrebama.

2. Google Docs

Google Docs čine Google tablice, prezentacije i obrasci, te mnoštvo drugih opcija koje Google besplatno nudi u svojoj paleti. Možete kreirati forme, ankete, mape i sve ostale važne stavke za poslovanje. Kreirajte email i istražite sve opcije.

3. WeTransfer – Slanje velikih fajlova

WeTransfer vam omogućava jednostavno besplatno slanje datoteka do 2 GB. Slati možete i bez kreiranja računa, dovoljno je da upišete svoj email i email pošiljatelja.

4. Facebook Debugger

Može se desiti da vam pri dijeljenju objave s web stranice Facebook prikazuje jedan vizual, a nakon objave drugi. U tom slučaju probajte službeni alat Facebooka – Facebook Debug. Ovaj program za ispravljanje pogrešaka možete koristiti prilikom za Facebook, Messenger i na drugim mjestima.

5. Pixabay – preuzimanje besplatnih fotografija

Fotografije su zaštićene autorskim pravima. Upotreba je nezakonita i predstavlja kršenje ukoliko ih skinete sa interneta. Postoje besplatni izvori fotografija, a jedan od najboljih je Pixabay, Fotografije možete preuzeti besplatno i koristiti za bilo koji segment komunikacije.  

6. Canva – Alat za kreiranje vizuala, objava, kratkih video materijala, postera, letaka i slično

Canva je jednostavan, besplatan online alat za grafički dizajn. Alat nudi i unaprijed definirane predloške, ali i mogućnost kreiranja vizuala u željenim dimenzijama. Pored navedeog možete kreirati sve sadržaje za društvene mreže poput malih gifova, video materijala, te za poslovnu prezentaciju i promociju uključujući letke, postere i sl.

Za više savjeta za poslovanje i tazvoj biznisa posjetite našu sekciju Unaprijedi biznis i Pokreni biznis. Tu je i mogućnost za besplatnu promociju na Pravi lider platformi. Promovirajte vaše usluge i proizvode. Pridužite se velikoj poslovnoj zajednici malih biznisa.

Podijeli na društvenim mrežama: