Veličina fonta:

A

A

A

Kako do uspješnog poljoprivrednog biznisa i unapređenja poslovanja?

Sesija je namijenjena svim poljoprivrednicima sa područja grada Visoko, a i onima koji bi željeli da počnu sa proizvodnjom, kako bi se informisali o načinu registracije poljoprivredne djelatnosti

U petak, 27. januara ove godine u prostorijama Društvenog centra Visoko, na adresi Alije Izetbegovića 27, u 14 sati će se održati šesta po redu savjetodavna sesija u okviru Help desk sistema na temu “Registracija, uspješno vođenje poljoprivrednog biznisa i prilike za unaprjeđenje poslovanja”.

Sesija je namijenjena svim poljoprivrednicima sa područja grada Visoko, a i onima koji bi željeli da počnu sa poljoprivrednom proizvodnjom, kako bi se informisali o načinu registracije poljoprivredne djelatnosti, upisu u RPG i RK (prema zakonskim regulativama), načinu uspješnog vođenja poljoprivrednog biznisa i mogućnostima unaprjeđenja poslovanja.

Podršku poduzetnicima putem ovog sistema realizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Visoko u okviru projekta “Visoko – Brand of Entrepreneurship – Tradition Innovated”, koji se implementira kroz projekat “COVID-19 Investment Response” – EU4Business Recovery, a koji finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Njemačke. Cilj projekta je poboljšanje lokalne privrede kroz novu generaciju poduzetnika koji spajaju inovativnost i tradiciju u profitabilne poslove i bolje uslove rada za sve.

Savjetovanja se održavaju prema određenim temama za koje su učesnici programa podrške, kao i drugi poduzetnici izrazili interesovanje. Putem online formulara za Help desk svi zainteresovani mogu da postave pitanje, opišu problem sa kojim se susreću u svom poslovanju ili predlože teme za naredne sesije.

EU4BusinessRecovery projekat podržava Bosnu i Hercegovinu u ublažavanju negativnih ekonomskih učinaka izazvanih pandemijom COVID-19. Projekat pomaže malim i srednjim poduzećima, poljoprivredno-prehrambenim i turističkim subjektima da nastave s poslovanjem i sačuvaju radna mjesta; te podržava poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u pokretanju vlastitog posla. Vrijedan je 13,7 miliona eura

Izvor: www.agroklub.ba

Podijeli na društvenim mrežama: