Veličina fonta:

A

A

A

Pravi Lider uspješne priče Color Art Fojnica

Pozitivan primjer i priča koja daje nadu u bolje sutra stiže iz Fojnice, Color Art Print, Color Media  d.o.o.  i Errea BiH, director, Almir Pubović

Preduzeće Color Art Fojnica osnovano je 2005. godine od strane vrijednog i poduzetnog Almira Pubovića koji je tada imao samo 24 godine.

Zbog odluke da ostane u svojoj sredini i BiH, ali i u mladim godinama već razvijenoj ljubavi ka ovoj branši, odlučio je da pokrene vlastiti biznis, i bez obzira na prepreke s kojima se susreo, nije se dao obeshrabriti.

Prvu finansijsku podršku dobiva upravo od MKF LIDER, što je bio i početni kapital za pokretanje biznisa.

Ambiciozno osmišljen i na čvrste temelje postavljen, Color Art je uz jasno definiranu viziju uskoro proširio djelatnost prilagodivši se potrebama rastućeg tržišta.

Nakon prilagodbe i preusmjeravanja resursa kojima raspolaže, preduzeće polako napušta okvire male zajednice kojoj je od početka bio posvećen, granajući poslovne kontakte i šireći se svakodnevno.

Pažljivo planiranim poslovnim potezima, Color Art u rekordnom roku izrasta u respektabilnu kompaniju u grafičkoj djelatnosti, te proširuje poslovanje i na kompaniju Color Media.

Potvrda višegodišnjeg strpljivog i predanog rada stigla je početkom 2013. godine kada su interes za saradnjom, s nekoć malenom fojničkom kompanijom, pokazali i poznati proizvođači namještaja iz Bosne i Hercegovine koji svoje proizvode plasiraju diljem svijeta preko lanca švedskog giganta IKEA označene grafičkim materijalom proizvedenim u pogonima Color Art i Color Media d.o.o. Fojnica.

Razlog tome je svakako bila certifikacija, standardizacija u kombinaciji sa tehnologijom koja zadovoljava najveće i najzahtjevnije svjetske ekološke i proizvodne standarde.

Danas Color Art i Color Media, zdravo i bez velikih turbulencija opstaju i nastavljaju širenje.

Od početne djelatnosti zasnovane tek na dvije vrste usluga, danas je dijapazon poslova za koje su specijalizirani daleko širi i sveobuhvatniji, i uključuje:

  • digitalni tisak velikih formata,
  • offset tisak,
  • tampon tisak,
  • sito tisak,
  • tehnike tiska na tekstil,
  • digitalni tisak standardnih formata,
  • poklon galanteriju,
  • izradu reklama,
  • dekorativne aplikacije za poslovne prostore i još mnogo toga.

Posebno treba istaći i poslove na apliciranju i uspostavi Adresnog registra BiH  koje je Color Media d.o.o. uspješno sprovela u pet općina i gradova u BiH, ten a taj način pokazala visok stepen organizacije.

Ove godine osnovana je i kompanija Errea BiH, koja je oficijelni predstavnik i saradnik poznatog italijanskog sportskog i lifestyle brenda “Errea”. Osim uvoza, tiska i distrubucije ovog brenda u BiH, Errea BiH uvodi i proizvodnu liniju dijela asortimana koji se proizvodi u BiH.

Almir Pubović je pravi primjer da treba čvrsto vjerovati u sebe i u svoje ideje, i da u našoj zemlji ima mladih, vrijednih i poduzetnih ljudi koji žele da ostanu ovdje i da grade bolje sutra za nove generacije.

Za saradnju sa MKF LIDER, Almir kaže da je vrlo profesionalna, osoblje ljubazno, a brzina obrade kredita ekspresna, što je izuzetno važno za kompaniju koja posluje u dinamičnom i zahtjevnom okruženju kakvo je tržište BiH.

Uvjerite se i sami u kvalitetu proizvoda i posjetite njihovu web stranicu www.cam.ba

Podijeli na društvenim mrežama: