Veličina fonta:

A

A

A

Promovirajte svoj program vjernosti (loyalty program)

Kupci ili korisnici vaših usluga, u većini slučajeva, žele biti uključeni u neku vrstu programa vjernosti. Kada su u takvom program, oni obično znaju da će dobiti posebne ponude i ostvariti brojne pogodnosti, te uštede.

Naravno, baš zbog takve uključenosti su spremni i potrošiti više novca. Program lojalnosti dodatno osnažuje vezu sa kupcima, pa su razlozi za postojanje ovakvog segmenta promocije izuzetno poželjni u poslovanju. 

Kada je riječ o sezonskim kupcima, potrebno je pokazati visok stepen kreativnosti, ali i uključiti inovativne načine da ih se zadrži unutar programa lojalnosti. jedan od načina je svakako poklon, popusti na iduću kupovinu ili se radi o nadogradnji već kupljenog proizvoda.

Unutar programa lojalnosti uvijek je poželjno imati nekoliko alata za prikupljanje novih kupaca, ali i sistem nagrađivanja za postojeće, sigurne kupce. Prva prodaja treba biti početak putovanja za kupce, a na vama je da ih kroz nju vodite na pametan način.

Bez obzira koristite li za oglašavanje koristite Facebook, Instagram, Google Ads ili neki drugi oblik oglašavanja, prisutnost na više kanala je neophodna. Korištenjem podataka o ponašanju kupaca i ostvarenim kupovinama u prethodnom periodu možete iskoristiti za planiranje personalizirane marketinške kampanje koje će potaknuti kupca na daljnu akciju i zadržati odnos sa brendom ili prema proizvodu/usluzi.

Uzmite nove kupce i stavite ih u neki svoj segmentirani popis, a isto uradite sa već prisutnim kupcima koji su se prijavili za lojaliti program. Na ovaj način možete kreirati ciljane kampanje koje su namijenjene za različita iskustva kupaca i ponude.

Uvijek je dobra ideja iskoristiti sve online poslovne registere i adresare za podizanje vidljivosti. Danas se odlučite za prijavu na našu platformu Pravi lider koja će vam u kasnijem periodu omogućiti brojne pogodnosti za promociju, ali i za dobivanje financijskih sredstava namjenih isključivo Lider poslovnoj zajednici malih biznisa.  

Podijeli na društvenim mrežama: