Veličina fonta:

A

A

A

Poziv za učešće na radionicama “Povežimo se sa prirodom”

Serda organizuje set radionica koje imaju za cilj da se povežemo sa prirodom.

U okviru projekta Connecting Nature, a u cilju angažmana lokalne zajednice u aktivnosti vezane za prirodu, njeno očuvanje, kao i ozelenjavanje grada Serda organizuje set radionica koje imaju za cilj da se povežemo sa prirodom.

Radionice su intreraktivnog karaktera, a na njima ćemo govoriti o geodiverzitetu i biodiverzitetu, urbanoj poljoprivredi i koristiti alate i metode da na kreativan način iskažemo osjećanja vezana za prirodu.

Radionice će biti organizovane po sljedećem rasporedu:

Radionica 1: “Primjena metoda i alata za razvoj rješenja zasnovanih na prirodi”, Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo, 06.05.2022. godine, 10.00-13.00h

Radionica 2: “Geodiverzitet – kartiranje i modeliranje”, Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, 09.05.2022. godine, 10.00-12.00h

Radionica 3: “Mogućnosti razvoja poljoprivrede u urbanim sredinama”, 13.05.2022. godine, 10.00-13.00h, online format

Učešće na radionicama je besplatno, a možete se prijaviti putem obrasca koji se nalazi na LINKU ili na e-mail adresu: belma@serda.ba .

Projekat Connecting Nature ima za cilj da riješi probleme urbanih sredina primjenom rješenja koja se temelje na prirodi (zeleni krovovi, zeleni zidovi, parkovi, urbana zelena područja, parkovi i sl.).

Projekat je finansiran iz Horizon 2020. fonda, a realizuje ga Sarajevska regionalna razvoja agencija SERDA, uz podršku Grada Sarajevo, Općine Novo Sarajevo, Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje i Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo.

Izvor: Akta.ba

Podijeli na društvenim mrežama: