Savjeti za uspješno poslovanje_MKF LIDER

Veličina fonta:

A

A

A

SAVJETI ZA USPJEŠNO POSLOVANJE – KAKO BITI PRODUKTIVNIJI

Šta možete učiniti danas kako bi bili produktivniji sutra?

SAVJETI ZA USPJEŠNO POSLOVANJE – KAKO BITI PRODUKTIVNIJI

Ambiciozno razmišljanje je u prirodi svakog, a kao poduzetnik predodređeni ste da želite zaraditi više. Međutim, kako bi postigli željeni uspjeh morate pametno iskoristiti vaše vrijeme, fokus i energiju.
Dan je vrlo kratak stoga morate paziti kako ne bi upali u zamku pisanja nepotrebnih mailova, časkanja i nepotrebnih sastanaka.

Vrijeme iskoristite pametnije.

Pozitivni efekti

Imajte na umu da sve što radite danas ima pozitivne ili negativne efekte na vaš elan sutra. Vrsta hrane koju jedete, količina vode koju popijete, održavanje kondicije i vrijeme kada idete spavati su bitni čimbenici koji utječu na to kakav ćete sutra imati dan.

Pobrinite se da radite stvari koje će vam omogućiti da imate dovoljno energije za nove izazove.

Najčešće sami sebi odvraćate pažnju čime si većinu vremena osiguravate neuspjeh.
Jeste li ikad pisali dugačak mail na mobitelu i pritom ignorirali sve druge obavijesti i poruke društvenih mreža? Kako bi pravilno odradili zadatke morate odrediti trenutke u danu kada nećete dopustiti da vam išta odvraća pažnju.
Kada se svjesno nastojite fokusirati, pomoći će vam ako unaprijed napravite vremenski raspored. Na kraju dana uzmite trenutak kako bi razmislili o rasporedu sastanaka i radnih zadataka koji vas sutra očekuju te ih posložite po prioritetima.

SAVJETI ZA USPJEŠNO POSLOVANJE – KAKO BITI PRODUKTIVNIJI

Izrada plana


Postoji li nešto što mogu odgoditi ili otkazati? Trebam li se za nešto unaprijed pripremiti? Ako imate više sastanaka u isto vrijeme možda ih možete spojiti. Odlučite na što ćete se fokusirati i organizirajte stvari kako bi, mentalno i fizički bez prekidanja,mogli biti tamo gdje ste potrebni.
Ako imate neki važan zadatak koji zahtjeva samostalan rad, ugovorite jednosatni sastanak sa sobom kako vas ne bi prekidali.
Jednom sedmično procjenite jeste li posljednjih nekoliko dana uspjeli pametnije organizirati svoje vrijeme i postići veću razinu usredotočenosti. S tom svrhom u četvrtak radite bilješke za procjenu do idućeg četvrtka.

Strategijom do rezultata


Rađenjem procjene u četvrtak umjesto petka će vam pružiti osjećaj postignuća procjene rada za minulu sedmicu i dati vam novi energetski impuls prije vikenda. Uz to, omogućit će vam više vremena za organizaciju stvari koje morate odraditi prije nego što napustite ured za vikend.
Izrada strategije organizacije vremena će vam omogućiti veću produktivnost te povećati količinu vremena i energije za odrađivanje najvažnijih zadataka.

Izvor: Business.hr

Podijeli na društvenim mrežama: