Veličina fonta:

A

A

A

Uspješna priča o Esnafu Murtiću vlasniku Murtić Natural

Ako niste probali domaći kefir od kozjeg mlijeka sa tibetanskim gljivicama, propustili ste savršenstvo ukusa kakvo se rijetko sreće.

Ovaj kefir zajedno sa drugim proizvodima od kozjeg mlijeka možete kupiti u sarajevskom domaćinstvu Murtić.

Pod etiketom Murtić Natural, ova porodica proizvodi:

  • kokošija i prepeličija jaja,
  • džemove,
  • domaće sirupe,
  • pekmeze,
  • jabukovo sirće,
  • salate za zimnicu.

Uspješna priča o Esnafu Murtiću vlasniku Murtić Natural

Esnaf Murtić ovim poslom se počeo baviti prije 12 godina i to nakon što je stan zamijenio kućom sa velikim komadom zemlje. Povod su bila njegova bolešljiva djeca kojima su doktori savjetovali da poboljšaju imunitet konzumacijom proizvoda od kozjeg mlijeka i prepeličijih jaja. Kupili su jednu kozu i deset prepelica i tako je sve počelo.

Esnaf Murtić Lider-ov je partner od 2018. godine. Danas posjeduje 12 alpskih i sanskih koza, te 120 prepelica o kojima svi brinu. Nije lako imati stalan posao i baviti se poljoprivredom, ali kada imate volju i želite raditi, onda se sve da uskladiti.

U procesu uzgoja ne koristi vještačka đubriva, vještačke preparate niti hemikalije koje na bilo koji način mogu prouzrokovati onečišćenje, odnosno toksikaciju krajnjeg proizvoda.

Ono što je najvažnije je da su djeca sada zdrava i niko od nas više ne posjećuje doktore – tvrdi Murtić pozivajući svoje sugrađane da učine dobro za svoju porodicu i počnu koristiti proizvode iz organskog uzgoja.

Zato ako se uputite ka njegovom imanju da kupite domaće proizvode, oduševit će te se prirodom, voćnjakom, malinjakom i to sve nadomak grada.


Murtić Esnaf trenutno se fokusira na proizvode od kozjeg mlijeka i prodaju prepeličijih jaja.

Proizvode od kozjeg mlijeka, prepeličija i kokošija jaja imaju tokom cijele godine. Ljekovito bilje potrebno za spremanje sirupa beru na obroncima sarajevskih planina.

Svi proizvodi su konzervirani isključivo šećerom, bez konzervansa.

Prepeličije đubrivo je najbolje što možete upotrijebiti kod uzgoja voća i povrća. Mi smo ilovaču učinili plodnom zemljom zahvaljujući tom đubrivu. Sve ovo kod nas je uzgojeno na tom đubrivu ili na stajskom od koza. Moja preporuka svima koji se žele početi baviti uzgojem voća i povrća, je da koriste stajsko ili prepeličije, da ne zagađuju svoju hranu vještačkim preparatima. Kada probate krompir uzgojen na stajskom đubrivu, nikada više nećete kupiti onaj koji je uzgojen na vještačkom – za kraj je poručio Murtić.

Naručite neke od njihovih organskih proizvoda putem:
  • FB Murtic Natural
  • ili na broj telefona 061874333
  • ili nas posjetite na adresi Brezanska 70, Sarajevo

Podijeli na društvenim mrežama: