Veličina fonta:

A

A

A

Besplatni Google alati za male biznise

Google Sheets, Google Docs i Google Slides- Google online rješenja  su zamjena za cijeli Office paket. Google Docs je zadužen za Word datoteke, Sheets za Excel, a Slides za PowerPoint. Ove Googleove aplikacije imaju gotovo iste mogućnosti za uređivanje teksta, tablica i prezentacija, a i samo sučelje je kao Microsoft Office, pa nećete morati trošiti vrijeme na upoznavanje nepoznatog sučelja.

S obzirom na to da sve radi online, vrlo lako možete:

•             dijeliti dokumente s drugim članovima tima

•             uređivati dokument u isto vrijeme kao i netko drugi

•             sve promjene možete vidjeti u realnom vremenu

•             svi se dokumenti automatski spremaju na Google Drive

•             i još jedna velika prednost – nikada ih nećete slučajno izbrisati ili zametnuti u hrpi drugih datoteka.

Google Drive

U današnje vrijeme, za spremanje dokumenata i materijala za poslovanje tu su USB-i, eksterni diskovi, te  cloud servisi koji omogućuju online pohranu svih datoteka na jednom mjestu. Njihova najveća prednost je da datotekama možete pristupiti s bilo kojeg mjesta i jednostavno ih podijeliti s drugim članovima tima.

Google Drive jedan je od onih besplatnih alata koji nudi mnogo toga, no želite li više prostora za pohranu, ipak ćete morati platiti. Međutim, taj iznos je na mjesečnom nivou zaista zanemariv za sve benefite koje ostvarujete. Novi korisnici odmah dobivaju 15 GB online prostora za pohranu. Google Drive također ima svoje iOS, Android i desktop aplikacije, a najveća prednost mu je ta što je automatski povezan sa svim Googleovim aplikacijama.

Google My Business

Pomoću usluge Google My Business možete lako i besplatno doći na Googleovu listu poslovanja. Osim toga, My Business vam pruža mogućnost pružanja različitih informacija za korisnike, uključujući telefonski broj, adresu i kategoriju poslovanja.

Prednosti korištenja Google My Businessa su:

•             svoj bizis možete izložiti pogledima korisnika koji su zainteresirani za vašu ponudu

•             na temelju podataka koje pružate, online korisnici mogu saznati više informacija o vašoj tvrtki

•             iskoristite odlične slike koje prikazuju koliko je vaš biznis jedinstven

•             prikazuje ocjene korisnika (prednost je ako imate visoke ocjene :))

Google My Business je veoma koristan alat za lokalne biznise kojima je između ostalog cilj dovesti nove klijente u offline trgovinu.

Google upozorenja/Alerts

Koliko od vas upotrebljava Google Alerts (Google Upozorenje)? Znate li uopće što je to? Ako želite biti u toku s određenom temom i povezanim informacijama, u Google Alertsu možete primati obavijesti svakog puta kada ključne riječi ili fraze koje ste odabrali imaju nova ažuriranja.

Google Alerts je praktičan alat za jednostavno praćenje ključnih riječi jer svaki put kada se određena ključna riječ spominje na internetu, Google vam na e-mail šalje obavijesti u realnom vremenu.

Naravno, možete odabrati i učestalost primanja e-mailova:

•             jednom dnevno

•             jednom sedmično

•             dobivanje u realnom vremenu

Koristan savjet je da prilikom postavljanja Google upozorenja izbjegavate upotrebu generičkih ključnih riječi. Radije upotrijebite preciznije ključne riječi jer će tada upozorenja biti i relevantnija.

Google Analytics

Poslovni cilj koji je svima sigurno zajednički je privući što više online pogleda i dobiti što više leadova (kontakata koji potencijalno vode do prodaje).

S obzirom na to da poslujete online (neki i offline), web stranica može biti izvor mnogih korisnih informacija. Naime, svi su sretni kada leadovi dolaze sami od sebe, no da bi poslovne kampanje zaista bile uspješne, ipak moramo naći izvor tog prometa.

Moramo znati i koje stranice su najposjećenije, od kuda dolaze online posjetitelji, koje stranice imaju najviše konverzija, a koje najvišu stopu odskakanja (bounce rate), na kojem koraku kupoprodajnog postupka posjetitelji najčešće odlaze i još mnogo toga.

I ovdje u spas dolaze Google Analyticsi – besplatni Google alat koji može otkriti sve o vašim online posjetiteljima. Svakako preporučujemo da provedete neko vrijeme u njima i naučite kako doći do najkorisnijih uvida u mjerne podatke.

Pogledajte više savjeta u našoj sekciji Pokreni biznis.

Izvor: arbona.hr

Podijeli na društvenim mrežama: