Veličina fonta:

A

A

A

Javni poziv nezaposlenim osobama za sufinansiranje najboljih poslovnih planova

Općina Ilidža je pozvala nezaposlene mlade osobe do 35 godina starosti, da se, ukoliko imaju poslovnu ideju, prijave na Javni poziv za sufinansiranje najboljih poslovnih planova iz Budžeta Općine Ilidža.

Općina Ilidža je pozvala nezaposlene mlade osobe do 35 godina starosti, da se, ukoliko imaju poslovnu ideju, prijave na Javni poziv za sufinansiranje najboljih poslovnih planova iz Budžeta Općine Ilidža.

Predmet Javnog poziva je dodjela poticajnih sredstava iz Budžeta Općine Ilidža, kroz “Program poticaja za sufinansiranje najboljih poslovnih planova”.

Poticajna sredstva su planirana u Budžetu za 2022. godinu u iznosu od 70.000,00 KM  – ekonomski kod 614239 “Program aktivne politike i razvoja privrede i turizma”.

“Svrha javnog poziva je stvaranje mogućnosti za nova radna mjesta zapošljavanjem sa evidencije nezaposlenih, povećanje broja privrednih subjekata na području općine Ilidža kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa”, navedeno je u pozivu. 

Naglašeno je da pravo na poticaj nemaju fizička lica koja su u ranijim programima samozapošljavanja bili korisnici poticajnih sredstava od Općine Ilidža.

Izvor: Akta.ba

Podijeli na društvenim mrežama: