Veličina fonta:

A

A

A

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Novo Sarajevo

U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT i Općine Novo Sarajevo u 2021. godini realizirati će se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja. Program će između ostalog, obuhvatiti program preduzetničke obuke za minimalno 25 učesnika sa područja Općine Novo Sarajevo te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za 5 novih poslovnih poduhvata na području Općine. Program se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Predmetni Javni poziv raspisuje se u svrhu prijava za učešće u programu razvoja preduzetništva IMPAKT inkubator poslovnih ideja 2021.

Opis programa


IMPAKT inkubator poslovnih ideja predstavlja sveobuhvatan program inkubacije poslovnih ideja odnosno podrške realizaciji poslovnih ideja i sastoji se iz slijedećih komponenti:

  • Preduzetnička obuka u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca. Fokus na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.
  • Priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela.
  • Dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne ideje (do 5 poslovnih ideja na području Općine Novo Sarajevo)
  • Stručnu i mentorsku podšrku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama

Prijave na odgovarajućem prijavnom formularu podnose se najkasnije do 02.06.2021. godine.

Podijeli na društvenim mrežama: