Veličina fonta:

A

A

A

Javni pozivi: Razvoj specifičnih oblika turizma i Obilježavanje značajnih datuma i događaja

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisala je dva javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava i sifinansiranje projekata u cilju poticaja razvoja, unapređenja i obogaćivanja turističke ponude Kantona Sarajevo.

Javni poziv „Razvoj specifičnih oblika turizma“ namijenjen je projektima od značaja za razvoj turizma i njegovih specifičnih oblika, kao što su kulturno-historijski turizam, vjerski turizam, outdoor turizam, festivalski turizam, MICE industrija i kongresni turizam itd., a koji doprinose razvoju novih turističkih proizvoda i utiču na podizanje kvaliteta turističke ponude Kantona Sarajevo.

Javni poziv “Obilježavanje značajnih datuma i događaja”namijenjen je projekatima kojima se obilježavaju datumi i događaji koji su od značaja za obogaćivanje i unapređenje turističke ponude Kantona Sarajevo, a koji osiguravaju dodatne atraktivne sadržaje za turiste i lokalno stanovništvo.

Pozivamo pravna i fizička lica (obrte) da kreativnim sadržajem i kvalitetnim projektima zajedno na najbolji način pripremimo Kanton Sarajevo za nadolazeću ljetnu turističku sezonu!

Tekst Javnih poziva i obrasci za prijavu mogu se preuzeti u kategoriji Javni pozivi.

Javni pozivi su otvoreni do 18.03.2022. godine.

Izvor: visitsarajevo.ba

Podijeli na društvenim mrežama: