Veličina fonta:

A

A

A

Otvoren novi poziv Challenge fonda za prijavu inovativnih poslovnih ideja: Budžet 400.000 eura

Privredni subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do povećanja konkurentnosti, smanjenja nezaposlenosti, i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, imaju novu priliku dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru četvrtog poziva za prijavu inovativnih poslovnih ideja.

Za potencijalne aplikante na raspolaganju je budžet čiji je indikativni iznos 400.000 eura, a rok za dostavljanje aplikacija je 1. juli ove godine do 16 sati.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startupa, koji su registrovani najmanje šest mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000 eura, dok je za korisnike iz kategorije zrelih privrednih subjekata do 250 zaposlenih, koji posluju dvije godine i više, maksimalan iznos grant sredstava do 30.000 eura. Aplikanti su obavezni obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50 posto ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati kraće od tri mjeseca i duže od 12 mjeseci.

Mogućnost prijavljivanja na javni poziv provodi se isključivo putem online apliciranja na elektronski sistem za apliciranje i evaluaciju (eMSAE) koji se nalazi na web stranici www.c2c.ba, gdje je dostupan i Vodič za aplikante, koji je sastavni dio Aplikativnog paketa. Aplikacije koje budu dostavljene putem pošte (štampana forma), putem faksa ili na neki drugi način, neće biti uzete u razmatranje, niti će biti predmet ocjenjivanja.

Projekt Challenge to Change 3.0 je trogodišnji projekt ukupne vrijednosti tri miliona eura, koji finansira Švedska. Projekt implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u partnerstvu sa Agencijom za razvoj preduzeća EDA. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska, saopćeno je iz SERDA-e.

Izvor: Raport.ba

Podijeli na društvenim mrežama: