Veličina fonta:

A

A

A

Poziv na webinar: Međunarodni ugovori o slobodnoj trgovini i porijeklo robe

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Konrad Adenauer Stiftung Vas pozivaju na webinar: „Međunarodni ugovori o slobodnoj trgovini i porijeklo robe“, koji se planira održati putem Zoom online platforme 17.03.2022. godine.

S obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa (COVID-19), najvažnija je zaštita zdravlja i sigurnosti ljudi. Međutim, očuvanje slobodne trgovine veoma je bitno za održavanje funkcionalnim lanaca opskrbe robom do krajnjeg potrošača. Da bi se društvo i privreda što prije počeli da normalno funkcioniraju, Bosna i Hercegovina daje svoj doprinos kroz rad u relevantnim međunarodnim strukturama, u smislu razmatranja trenutne situacije vezane za pandemiju kao i donošenja mjera radi ublažavanja posljedica iste.
U toku webinara učesnici će biti informirani o aktivnostima koje Bosna i Hercegovina poduzima kako bi društvo i privreda što prije počeli da nesmetano funkcioniraju. Pored toga, odgovorit će se na pitanja vezana za implementaciju međunarodnih ugovora o slobodnoj trgovini i porijeklo robe u toku i poslije pandemije koronavirusa (COVID-19). Više informacija o webinaru možete pronaći u pozivu.

Učešće na webinaru je besplatno.

Prijavu na webinar možete izvršiti ispunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 15.03.2022. godine do 16:00 sati. Neposredno prije početka edukacije učesnici će dobiti link za pristup webinaru.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.

Izvor: komorabih.ba

Podijeli na društvenim mrežama: