Veličina fonta:

A

A

A

Pravi LIDER uspješne priče Voćko & Povrćko Fojnica

Voćko & Povrćko Fojnica – Priča o mladosti, upornosti i uspjehu

Omanović Admir i njegova supruga Đenisa, već punih 13 godina bave se proizvodnjom prirodnih domaćih proizvoda od voća i povrća.


Sa svojih četvero djece žive u Fojnici, u naselju Polje Ščitovo, koje je okruženo predivnom prirodom i čistim zrakom.
Prvobitno su svoju poljoprivrednu djelatnost registrovali kao obrt, da bi 2016. godine, obzirom da se mrkotrpan trud i rad isplatio, proširili svoj biznis i registrovali ga kao zadrugu.


Kao i svaki početak i njihov je bio jako težak, bez podrške i sluha za mlade, vrijedne i poduzetne ljude od strane naše države.


Prva finansijska sredstva u LIDER-u uzeli su 2015. godine i od tada, pa sve do danas, sa LIDER-om imaju fer i korektnu poslovnu saradnju.


Od početka se bave uzgojem i preradom voća i povrća u zdrave domaće sokove, voćne sirupe, džemove i pekmeze.

Proizvode rade na tradicionalan način kako bi isti bili što prirodniji, zdraviji i ukusniji.
Kako Đenisa kaže: “Sve što proizvedemo prvenstveno pravimo za svoju djecu, kako bi odrasla na zdravoj organskoj hrani, dalje takve zdrave domaće proizvode plasiramo i našim zadovoljnim kupcima”.
Obzirom da su kupci prepoznali kvalitetu domaćih organskih proizvoda, svoj posao su razvili, proširili tržište i povećali proizvodnju uz stalnu poslovnu saradnju sa svojim kooperantima.
Za proizvodnju palete proizvoda prerađuju domaće voće i povrće koje uzgajaju njihovi vrijedni kooperanti, također veliki dio šumskih plodova crpe sa okolnih planina gdje također uključuju određen broj sakupljača.Voćko & Povrćko svoje proizvode plasiraju direktnom prodajom i u specijaliziranim prodavnicama zdrave hrane.

Posebno su ponosni na svoj novi proizvod svježi začin od povrća koji ima široke namjene, osim za supe, idealan je dodatak za čorbice (teleća, juneća, grah, gulaš), kao i za mariniranje svih vrsta mesa i ribe.Svoje proizvode plasiraju u sljedećim gradovima i prodavnicama:

  • Sarajevo – Kuće zdrave hrane “Din”, “Delicije”, “Alpo”, u Merkatoru na Ilidži, Dobrinji i Ložioničkoj ulici.
  • Zenica – Bosanska kuća zdrave hrane u Titovoj ulici
  • Travnik – Kuća sira
  • Vitez – FIS
  • Mostar – Merkator
  • Čapljina – Merkator
  • Banja Luka – Merkator
  • Tuzla – Herba Lab

Voćko & Povrćko vrši besplatnu dostavu za sve gradove u BiH.

Pravi LIDER uspješne priče Voćko & Povrćko Fojnica


Uvjerite se i sami u kvalitetu proizvoda i posjetite njihovu FB stranicu Voćko & Povrćko.


Ponudu njihovih proizvoda možete vidjeti i na LIDER-ovoj platformi “Pravi Lider”

U budućnosti ovaj mladi i vrijedni bračni par planira ostati u svojoj zemlji, proširiti proizvodnju i pružiti priliku i šansu mladim ljudima za zaposlenje.
Omanović Admir i Đenisa za LIDER kažu da je kuća od povjerenja, koja prati i osluškuje potrebe svojih klijenata, pruža im podršku kako kroz finansijske usluge, tako i kroz besplatne nefinasijske usluge, poput edukacija i mentoringa, besplatnog članstva na jedinstvenoj platforme za male biznise Pravi Lider, te usluga promocije biznisa klijenata putem svojih marketing kanala.


Za kupovinu proizvoda kontaktirajte ih na 062 812 405 ili pošaljite upit u inbox putem FB. Za veću količinu naručenih proizvoda odobravaju poseban popust.