Veličina fonta:

A

A

A

Pozivaju se privrednici u KS za aktivno učešće u pripremi programa poticaja razvoju male privrede

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo priprema Godišnji plan provođenja Programa razvoja male privrede za 2022. godinu, što obuhvata 11 pojedinačnih programa kojima se potiče razvoj malih, mikro i srednjih preduzeća.

Kako bi ovaj Program bio što svrsishodniji i pronašao put do što većeg broja privrednika iz kategorije male privrede, ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić poziva privredne subjekte da uzmu aktivno učešće u pripremi Programa za 2022. godinu, navedeno je na sajtu Vlade KS.

– Opredjeljeni smo da radimo na unapređenju ukupnog poslovnog ambijenta na području Kantona Sarajevo i koristimo svaku priliku da potrebe privrede sagledamo upravo iz ugla privrednika i u tu svrhu, sada već drugi put, organiziramo susrete s privrednicima kako bismo napravili svojevrsno istraživanje koje će programe i poticaje koje pripremamo umnogome približiti stvarnim potrebama našeg tržišta – pojasnio je ministar Delić.

Naglasio da se Program razvoja male privrede odnosi na subjekte male privrede definisane u skladu s članom 3. Zakona o poticaju razvoja male privrede i da je to ciljna skupina koja treba uzeti aktivno učešće u pripremi ovogodišnjeg Programa.

Kako bi došli do konkretnih prijedloga koji mogu biti korisni prilikom kreiranja ovog Programa u Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo kreirali su Google upitnik za privredne subjekte male privrede na osnovu kojeg će ustanoviti daljnje korake ka pripremi pojedinačnih programa.

– Mi smo prošlog mjeseca imali susrete s privrednicima s ciljem istraživanja potreba poticaja u strateškim granama privrede i tom prilikom već smo načeli ovu temu, već smo razgovarali o potrebi dodavanja programa za edukaciju i zapošljavanje u oblasti metalne i drvne industrije, po uzoru na programe koje već imamo za zanate – obrte, kao i IT i BPO industrije – kazao je ministar Delić, istakavši da su ovi programi u 2021. godini naišli na veliko interesovanje, posebno u oblasti IT industrije.

Svi koji žele uzeti aktivno učešće u pripremi pojedinačnih programa za 2022. godinu trebaju popuniti upitnik, dostupan na linku, nakon čega će se organizirati i drugi krug susreta ministra Delića s privrednicima.

Susret će se održati u Skupštinskoj sali (Općina Centar) u petak, 22. aprila 2022. godine, s početkom od 14:00 sati.

Izvor: ba.ekapija.com

Podijeli na društvenim mrežama: