Veličina fonta:

A

A

A

Raspisan poziv za subvencioniranje projekata ruralnog razvoja u USK

Ministarstvo poljoprivrede Unsko-sanskog kantona objavilo je javni poziv za subvencioniranje ruralnog razvoja kod mladih poljoprivrednika sa područja tog kantona.

Pravo na subvenciju ima fizičko lice i obrt koji ispunjavaju slijedeće kriterije:

– Podnosilac prijave je osoba (fizičko lice ili vlasnik obrta) starosne dobi zaključno sa 35 godina života.

– Upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava ili Registar klijenata, ( u daljem tekstu:RPG / RK) najkasnije 180 dana prije objave Javnog poziva sa ažuriranim podacima u RPG/RK zaključno sa 31.03.2022.godine.
– Fizičko lice ili obrti koji nemaju dospjelih, a neizmirenih poreznih obaveza prema Kantonalnoj poreznoj upravi i poreznih obaveza prema Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine za prethodnu godinu ili sklopljen sporazum o reprogramiranju duga kod nadležne Porezne uprave Federacije BiH odnosno Uprave za indirektno oporezivanje BiH za 2021. godinu.

– Fizičko lice ili obrti koji redovno ispunjavaju svoje dospjele obaveze po zaključenim ugovorima o robnim, robno-novčanim kreditima, zakupima i koncesijama sa Ministarstvom stiču pravo na ostvarivanje novčane podrške u skladu sa članom 7. stav 1. tačka 7. Zakona o novčanim podrškama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji na Unsko-sanskom kantonu.

– Izjava da klijent nije koristio u zadnjih 5 godina nikakve subvencije u vidu novčanih sredstva iz Budžeta USK-a za osobe životne starosti do 35 godina

– Klijent je dužan učestvovati sa vlastitim novčanim sredstvima minimalno sa 20 % vrijednosti prihvatljivih troškova

Sve detalje poziva pogledajte OVDJE.

ba.ekapija.com

(Foto: Carlo Prearo/shutterstock.com)

Podijeli na društvenim mrežama: